CREDIT DE NEVOI PERSONALE

Creditul de nevoi personale

Credit de nevoi personale este de obicei prezentat ca un mijloc de consum curent si este utilizat pentru achiziționarea de bunuri durabile. Acestea in unele cazuri, necesita un garant.

Dobanda

Fixa sau variabila. Dobanda fixa in general este putin mai mare decat cea variabila. Dobanda fixa are si un comision de rambursare anticipata de 1% iar cea variabila nu are un astfel de comision, fiind posibila rambursarea anticipata totala sau partiala a creditului in orice moment fara niciun cost.

 Unele banci nu ofera dobanzi fixe.

 

credit-de-nevoi-personale

Marea majoritate a bancilor au oferte mai avantajoase la dobanzi fixe, astfel pe toata perioada creditului vei avea aceeaai rata fixa, fara nici un risc de a creste vreodata rata.

Valoarea

Valoarea minima a unui imprumut de consum poate fi de 10.000 lei, iar cea maxima de 220.000 lei, in funcție de situatia ta personala si criteriile de eligibilitate ale bancilor partenere.

Perioada

De la 6 luni la 60 de luni, ultima rata nu mai tarziu de data implinirii varstei de 70 de ani, in unele cazuri chiar si 75 de ani.

Acte necesare
credit imobiliar

1. Document de identitate – cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania, la unele banci se accepta si cetateni straini care inregistreaza venituri in Romania

2. Acord de verificare in biroul de credit si alte evidente asemanatoare pentru stabilirea bonitatii financiare si al eligibilității

3. Acord de verificare a veniturilor din salarii si pensii la ANAF, pentru stabilirea plafonului cardului de credit. In cazul angajatilor MAI/MAPN – adeverinta de salariu in original, tipizat al bancii la care se solicita cardul de credit. In cazul pensionarilor MAI/MAPN – decizie si ultimul talon de pensii (in copii)

4. Document justificativ in cazul veniturilor din PFA, chirii și drepturi de autor