Creditul de nevoi personale

Venituri acceptate

Veniturile din salarii, pensii și PFA sunt considerate venituri de bază, pe lângă care se mai pot accepta și venituri suplimentare din chirii, drepturi de autor sau dividende.

Se acceptă și 2-3 codebitori care să te ajute cu venitul.

Contactează-ne ca să vedem ce venituri ai eligibile în acest moment pentru accesarea creditului dorit. În cazul în care nu ești eligibil, te vom sfătui ce și cum să faci încât să devii eligibil cât mai repede.

Valoarea creditului

Valoarea minimă a unui credit poate fi de 10.000 lei  iar cea maximă de 220.000 lei, în funcție de situatia ta personala si criteriile de eligibilitate ale băncilor partenere.

Perioada creditului

De la 6 luni la 60 de luni, ultima rata nu mai târziu de data împlinirii vârstei de 70 de ani, în unele cazuri chiar și 75 de ani.

Dobânda

Fixă sau variabilă. Dobânda fixă în general este puțin mai mare decât cea variabilă. Dobânda fixă are și un comision de rambursare anticipată de 1% iar cea variabilă nu are un astfel de comision, fiind posibilă rambursarea anticipată totală sau parțială a creditului în orice moment fără niciun cost. Unele bănci nu oferă dobânzi fixe.

Dobânda variabilă este compusă dintr-o marjă fixă a băncii (care nu se schimbă niciodata pe întreaga perioadă a creditului) plus indicele ROBOR (actualizată de BNR de 4 ori pe an: 31.03, 30.06, 30.09 și 31.12)

Marea majoritate a băncilor au oferte mai avantajoase la dobânzi fixe, astfel pe toată perioada creditului vei avea aceeași rată fixă, fără nici un risc de a crește vreodată rata.

Acte necesare

  1. Document de identitate – cetățeni români cu domiciliul stabil în România, la unele bănci se acceptă și cetățeni străini care înregistrează venituri în Romania
  2. Acord de verificare în biroul de credit și alte evidențe asemănătoare pentru stabilirea bonității financiare și al eligibilității
  3. Acord de verificare a veniturilor din salarii și pensii la ANAF, pentru stabilirea plafonului cardului de credit. În cazul angajaților MAI/MAPN – adeverință de salariu în original, tipizat al băncii la care se solicită cardul de credit. În cazul pensionarilor MAI/MAPN – decizie și ultimul talon de pensii (în copii)
  4. Document justificativ în cazul veniturilor din PFA, chirii și drepturi de autor